www.netfarmacie.ro | membru al grupului Gebauer Pharma
Teste de ovulaţie arrow OvuPred Microscop de ovulaţie

OvuPred Microscop de ovulaţie

OvuPred Microscop de ovulaţie

Mai multe imagini

Instrument al planificării familiale, uşor de folosit, absolut natural şi economic, pentru examinarea ciclului menstrual.


Pret: 64,50 RON

Descrierea produsului |

Descrierea produsului

Microscopul de ovulaţie OvuPred este un instrument care ajută planificarea familială. Cu ajutorul microscopului orice femeie are posibilitatea de a observa singură situaţia zilelor fertile. Astfel, ea poate examina  chiar zilnic întregul său ciclu menstrual, procesul maturizării ovulului, ovulaţia, dar şi zilele nefertile. Dacă îşi doreşte un copil, va şti când este prielnic un act conjugal. Dacă din contră, scopul ei este evitarea unei sarcini, instrumentul îi va fi la fel de ajutor.

Utilizarea microscopului este simplă: placa de observaţie a microscopului se unge cu salivă sau cu secreţie cervicală recoltată din gâtul uterului, iar după 8-10 minute se examinează mostra uscată. Dacă observăm o imagine cu liniuţe, asemenea unei frunze de ferigă, înseamnă că ne aflăm într-o zi de fertilitate, iar formele nedefinite, cu mici puncte indică zilele de nefertilitate.

Avantajele microscopului de ovulaţie OvuPred:

 • Poate fi utilizat oriunde, oricând, de oricâte ori.
 • Este o metodă absolut naturală.
 • Nu are nici un fel de efect secundar.
 • Are o fiabilitate ridicată, de peste 98%.
 • Este un instrument simplu. În afară de curăţarea plăcii de observaţie înainte de utilizare nu necesită nici un fel de îngrijire.
 • Este comercializat împreună cu instrucţiuni clare de utilizare, ilustrate cu figuri.
 • Protecţia lui este asigurată de o cutie specială.
 • Este cel mai economic instrument: trebuie cumpărat doar o singură dată, şi poate fi folosit o viaţă întreagă.
 • Nu expiră niciodată.
 • Este un mijloc excepţional al informării şi educaţiei sexuale în familie şi în şcoală.

PONT!

Atenţie! Acest produs poate fi cumpărat şi în pachetul „Vreau un bebe!”

Bazele biologice |

BAZELE BIOLOGICE ALE FOLOSIRII MICROSCOPULUI DE OVULAŢIE

Ce putem observa cu ajutorul microscopului de ovulaţie, şi unde se petrece procesul observat?

În prima perioadă a ciclului menstrual se poate observa o transformare a compoziţiei şi a imaginii cristalizate a secreţiei cervicale de la gâtul uterului, ca urmare a producerii estrogenului într-o cantitate mai ridicată. Cristalizarea salivei şi a secreţiei cervicale este rezultatul unei concentraţii mai ridicate de sare NaCl, prezentă în ambele secreţii. Creşterea nivelului de concentraţie al hormonului estrogen respectiv al sării NaCl începe cu 3-4 zile înaintea ovulaţiei şi se opreşte cu 3-4 zile după ovulaţie. După acest timp concentraţia sării scade, şi în consecinţă cristalizarea nu se mai produce. În perioada fertilă atât saliva cât şi secreţia cervicală prezintă o imagine de cristalizare deosebit de caracteristică, cu liniuţe şi structuri tip ferigă. În perioada nefertilă, în care cristalizarea nu se produce, imaginea prezintă o multitudine de forme, cu mici puncte şi fără vreo structură bine definită.

În cazul unui ciclu obişnuit, de 28 de zile, imaginea cristalizată a salivei şi a secreţiei cervicale prezintă forme cu liniuţe în jurul zilei 11. În acest moment se poate presupune că ovulaţia va avea loc peste 3 zile, adică în ziua a 14-a. Microscopul de ovulaţie va arăta formele cu liniuţe până la a 3-a sau a 4-a zi după ovulaţie, adică până la ziua 17 sau 18 a ciclului.

Binecunoscut este faptul că nu toate femeile au un ciclu regulat de 28 de zile. Acest lucru poate fi influenţat de mai mulţi factori. Merită să folosiţi microscopul de ovulaţie în mod regulat, pentru a afla cu precizie stadiul actual al ciclului.

Dacă scopul dumneavoastră este anticoncepţia,  evitaţi contactul sexual în zilele în care observaţi imagini de cristalizare cu liniuţe, asemănătoare cu o frunză de ferigă. În cazul în care doriţi conceperea unui copil, puteţi fi convinsă că ovulaţia va avea loc după 3-4 zile de la apariţia imaginii cu liniuţe, deci posibilitatea fecundării unui ovul matur este în aceste zile deosebit de ridicată.

Microscopul de ovulaţie OvuPred este un mijloc ideal al planificării familiale care poate fi folosit de oricâte ori. Folosirea lui este simplă, absolut naturală, nu are nici un fel de efect secundar. Acurateţea procedeului este demonstrată de experienţe clinice şi studii comparative efectuate cu metode specifice privind diagnostica ovulaţiei (cercetări hormonale, ultrasunet, laparoscopie, măsurarea temperaturii). Cu toate că metoda, aplicată în mod corespunzător, prezintă un grad ridicat de precizie, aceasta, la fel ca celelalte metode naturale, nu poate garanta siguranţă deplină. Acurateţea metodei poate fi crescută împreună cu utilizarea altor metode naturale.

Producătorul şi distribuitorul microscopului nu îşi asumă nici un fel de răspundere în cazul unor eventuale sarcini nedorite, apărute în legătură cu folosirea acestui produs.

Instrucţiuni de folosire |

Instrucţiuni de folosire

1.)
OvuPred este un microscop de ovulaţie, cu ajutorul căruia puteţi verifica oricând, oriunde, simplu şi rapid starea ciclului menstrual.

 

 

 

2.)
Prin rotirea discului superior al microscopului se face accesibilă placa din sticlă, înconjurată cu o bandă albastră.

 

 

 

3.)
Folosind degetul, puneţi salivă sau secreţie cervicală obţinută din gâtul uterului pe placa rotundă de sticlă, apoi lăsaţi timp de 6-8 minute să se usuce.

 

 

 

4.)
După cele 6-8 minute rotiţi discul superior al microscopului în poziţia iniţială (vezi figura nr. 1.)

 

 

 

5.)
Luaţi microscopul în mână astfel încât degetul gros să fie aşezat pe punctul aflat pe mijlocul discului superior.

 

 

 

6.)
Apropiaţi microscopul spre ochiul dumneavoastră conform imaginii alăturate, pentru a putea privi în lentilă. Microscopul trebuie să se afle la o distanţă de 30-40 cm de un bec aprins. Reglaţi distanţa focală prin apăsarea uşoară la mijloc a celor două discuri astfel încât să obţineţi o imagine clară. Prin rotirea discului superior la stânga, respectiv dreapta se poate examina întreaga mostră aflată pe placa de observaţie. O imagine asemănătoare celui de pe figura A, cu liniuţe aranjate în forma unei frunze de ferigă este semnul stării de fertilitate. O imagine asemănătoare celui de pe figura B, în formă de cercuri sau desene nedefinite este semnul stării de nefertilitate.

 

Sfaturi utile |

Sfaturi utile pentru folosirea microscopului de ovulaţie OvuPred

 • Se recomandă ca în primele săptămâni testul să fie efectuat atât cu salivă cât şi cu secreţie cervicală, pentru a dobândi cât mai repede experienţa necesară privind folosirea microscopului de ovulaţie respectiv ciclul menstrual propriu.
 • După ce aţi aplicat mostra de secreţie pe placa de observaţie, vă rugăm să aşteptaţi 8-10 minute. Discul cu lentila trebuie rotită în poziţia iniţială doar după ce secreţia s-a uscat complet.
 • Testul se face la lumina soarelui sau la lumina unui bec aprins. În cazul ulterior, microscopul se va afla la o distanţă de 30-40 cm faţă de sursa luminii. Testul nu poate fi făcut la lumina unui tub fluorescent (lampa neon).
 • Pentru a obţine o imagine clară reglaţi distanţa focală potrivit descrierii de pe figura nr. 6 din instrucţiunile de utilizare.
 • Secreţia cervicală se va obţine numai după spălarea mâinilor sau folosind o mănuşă sterilă, cu ajutorul degetului mijlociu. Aveţi grijă ca secreţia cervicală să fie recoltată adânc din zona gâtului uterului, şi nu de la deschiderea vaginului.
 • În cazul în care aveţi suspiciunea unei inflamaţii sau infecţii de orice fel în zona vaginului, testul se va face exclusiv cu salivă.
 • Testul cu salivă nu trebuie făcut mai devreme de 1 oră după ce aţi mâncat, aţi băut sau aţi fumat.
 • Aparatul se foloseşte curat. După folosire curăţaţi placa din sticlă a microscopului folosind o cârpă umedă, fără să rămână urme. Microscopul se va păstra de fiecare dată în cutia originală proprie.
 • În cazul în care lentila microscopului intră în contact cu orice fel de secreţie, apă sau murdărie, se va curăţa pe ambele părţi cu o cârpă uscată.
 • În timpul autoverificării trebuie avute în vedere zilele de tranziţie, perioadă în care există riscul unei sarcine nedorite. Aceste zile pot fi recunoscute prin imaginile care nu sunt nici exact de tip ferigă, nici exact de tip fără forme definite.
 • Testul nu poate fi efectuat în timpul folosirii preparatelor anticoncepţionale sau imediat după folosirea lor, respectiv în cazul unui tratament hormonal sau în cazul administrării unor medicamente hormonale. În asemenea cazuri recomandăm ca înainte de efectuarea testului să consultaţi un medic specialist.
 • Dacă aveţi orice fel de nedumerire cereţi sfatul unui medic specialist.

Întrebări frecvente |

Întrebări frecvente

Ce înseamnă exact ovulaţia?

Ovulaţia este procesul în cursul căruia un ovul (câteodată mai multe) este eliberat din ovar. Acest lucru se întâmplă de regulă la jumătatea timpului dintre două menstruaţii. Ovulul liber ajunge în trompa uterină, iar mai apoi în uter.

Ce este cervix-ul?

Partea de la gâtul uterului se numeşte cervix, care se întinde până la partea superioară a vaginului. La mijlocul cervixului se deschide colul uterin. Glandele colului uterin produc mucusul cervical, care, asemenea unui dop într-o sticlă, închide colul uterin. Acest mucus protejează uterul atât din punct de vedere mecanic cât şi chimic, împotriva bacteriilor care ar pătrunde în colul uterin din partea vaginului. Mucusul mai are şi un alt rol, acela de a „prinde” şi a ajuta spermatozoizii, făcându-i şi mai capabili de concepţie. Cantitatea şi calitatea mucusului se schimbă pe perioada ciclului menstrual.

Care oferă rezultate mai sigure, testul cu saliva sau cu mucusul cervical?

Examinarea mucusui cervical oferă rezultate categoric mai relevante, pentru că imaginea cristalizării mucusului cervical este mai pregnantă decât imaginea salivei uscate. Se recomandă ca testul să fie efectuat atât cu salivă cât şi cu secreţie cervicală, pentru a dobândi cât mai repede experienţa necesară privind folosirea microscopului de ovulaţie respectiv ciclul menstrual propriu. Putem obţine rezultate sigure doar dacă testul se efectuează cu mostre de secreţie neinfluenţate de alţi factori.

Ce să fac dacă nu apare nici una din imaginile prezentate?

Este posibil să nu se vadă nimic în mijlocul plăcii de observaţie. În cazul în care mostra a ajuns pe marginea plăcii de observaţie, ea poate fi examinată prin rotirea uşoară a discului cu lentila spre dreapta sau spre stânga.
Pe parcursul autoexaminării vă rugăm să aveţi în vedere zilele de tranziţie, când pot apărea sarcini nedorite. Aceste zile pot fi recunoscute dintr-o imagine care nu este nici categoric de tip ferigă, dar nici categoric de tip structuri nedefinite. În asemenea cazuri recomandăm repetarea testului peste câteva zile.

Cât de sigură este această metodă?

Metoda, folosită în mod corespunzător şi având experienţa necesară, oferă o siguranţă ridicată, de 98%. Totuşi, fiind o metodă naturală, ea nu poate oferi siguranţă absolută. Fiabilitatea poate fi crescută dacă microscopul se utilizează împreună cu alte metode naturale. Este deosebit de important să cunoaştem funcţionarea propriului organism, şi să recunoaştem din experienţă, cărei zi a ciclului îi corespunde o imagine anume. Astfel, utilizarea microscopului poate deveni o rutină.

Cum pot efectua testul în modul cel mai simplu?

Mostra de secreţie se lasă pe placa de observaţie timp de 8-10 minute, până se usucă complet. Este de recomandat ca testul să fie efectuat la lumina unui bec de 40-60-100 W, astfel încât microscopul să se afle la o distanţă de cca. 30 cm faţă de bec. Microscopul se va ţine destul de aproape de ochi pentru a putea privi cu uşurinţă în lentilă, fără ca genele să vă deranjeze. Reglaţi distanţa focală prin apăsarea la mijloc a celor două discuri ale microscopului, pentru a obţine o imagine cât mai clară. Testul se efectuează fără ochelari.

Când şi cu ce fel de secreţie se efectuează testul?

Testul cu salivă poate fi efectuat la o oră după ce aţi mâncat, aţi băut sau aţi fumat.
Dacă aveţi suspiciunea unei inflamaţii, infecţii, sau orice altă boală în vagin, testul va fi efectuat numai cu salivă.
Testul nu poate fi efectuat în timpul folosirii preparatelor anticoncepţionale sau imediat după folosirea lor, respectiv în cazul unui tratament hormonal sau în cazul administrării unor medicamente hormonale. În asemenea cazuri recomandăm ca înainte de efectuarea testului să consultaţi un medic specialist.

De câte ori poate fi folosit microscopul de ovulaţie?

Microscopul de ovulaţie poate fi folosit de oricâte ori, dacă este curăţat corespunzător după utilizare. Aparatul nu are termen de valabilitate, astfel este cel mai economic asistent al planificării familiale.

Cum se întreţine microscopul de ovulaţie după utilizare?

Curăţaţi placa din sticlă după fiecare utilizare cu o cârpă umedă, apoi ştergeţi-o cu o batistă care nu lasă urme sau pete. Evitaţi pe cât posibil atingerea cu mâna a lentilei microscopului. În cazul în care pe lentilă ajunge secreţie, apă sau orice altă murdărie, ştergeţi-o pe ambele feţe cu o cârpă uscată. Păstraţi microscopul de ovulaţie în cutia originală proprie.

Informarea şi educaţia sexuală

Rolul microscopului de ovulaţie OvuPred în informarea şi educaţia sexuală


Cu ajutorul microscopului de ovulaţie putem observa momentele ciclului menstrual, prin imaginile care arată stadiul hormonal aferent zilelor fertile şi nefertile. Aparatul devine astfel un mijloc eficient pentru părinţii care doresc ca procesul de informare sexuală a copiilor lor să devină mai atractivă şi mai palpabilă. Folosirea microscopului de ovulaţie poate fi combinată cu alte metode de observaţie a ciclului, cum ar fi luarea temperaturii în fiecare dimineaţă. Rezultatele obţinute pot fi înregistrate într-un calendar lunar de ciclu, ceea ce face posibilă observarea tendinţelor specifice ale ciclului. Acest lucru este deosebit de util în timpul adolescenţei, dar şi pentru femeile mature. Pe lângă cele menţionate, utilizarea zilnică a microscopului de ovulaţie contribuie la educarea tinerilor, ca ei să înţeleagă importanţa regularităţii şi a sănătăţii.

Din aceste considerente microscopul poate îndeplini chiar rolul materialului didactic, putând fi utilizat la predarea biologiei sau a cunoştinţelor specifice legate de viaţa sexuală. Este de indicat ca problematica educaţiei sexuale să fie prezentată de către pedagog din perspectiva teoriei valorilor. Problemele de bază ale zilelor noastre sunt: ocrotirea mediului înconjurător, alimentaţia sănătoasă, consumul produselor care conţin ingrediente naturale, iar pe planul sănătăţii prevenirea. În toate cazurile, scopul final este ocrotirea şi slujirea a celei mai însemnate valori, viaţa omenească. Pentru ca o persoană de vârsta adolescenţei să poată stabili locul problematicii legate de sexualitate şi întemeierea unei familii în mod adecvat în sistemul de valori propriu, îi este de ajutor dacă se consideră atât pe ea însăşi, cât şi pe alţii persoane valoroase.

Trebuie subliniat faptul că crearea şi slujirea valorilor necesită întotdeauna o muncă continuă, în cazul de faţă învăţare, observarea permanentă a sinelui. Utilizarea regulată în scopuri educative a microscopului de ovulaţie oferă un ajutor în acest proces atât pentru tineri, cât şi pentru părinţi şi cadrele didactice.

 

 

 

 

Autentificare

Coşul Dvs. este golPreţuri de livrare>>

Pachetul MAXI Preţ:
159,00 RON
Pachetul MAXI
Detalii
Pachetul STANDARD Preţ:
62,00 RON
Pachetul STANDARD
Detalii
Pachetul START Preţ:
78,00 RON
Pachetul START
Detalii
Pachetul MIDI Preţ:
99,00 RON
Pachetul MIDI
Detalii