www.netfarmacie.ro | membru al grupului Gebauer Pharma
Teste de sarcină arrow Bande de test hCG 10x

Bande de test hCG 10x

Bande de test hCG 10x

Mai multe imagini

Set bande de test de sarcină Early Detection de 10 bucăţi, pentru detectarea sarcinii timpurii din urină.


Pret: 33,90 RON

Descrierea produsului |

Descrierea produsului

Testul de sarcină Early Detection este un instrument pentru detectarea sarcinii timpurii, cu ajutorul căruia se poate verifica acasă, folosind doar urina, dacă sunteţi însărcinată sau nu.

După implantarea ovulului fertilizat ţesuturile primare ale embrionului, respectiv placenta încep producerea hormonului hCG (human Chorio-Gonadotropin). Hormonul hCG va fi prezent inclusiv în urină. Cantitatea lui se dublează în general la fiecare 36 de ore, drept pentru care acest hormon poate fi detectat din urină cu o precizie ridicată, începând cu a treia zi după implantare.

Avantajele bandelor de test Early Detection:

 • Sensibilitate: 10 mIU/ml. Are cel mai ridicat nivel de sensibilitate din toate produsele similare comercializate în ziua de azi. Astfel, ea poate detecta o sarcină în prima fază.
 • Testul poate fi efectuat la orice oră din zi.
 • Rezultat concludent într-un minut.
 • Fiabilitate de peste 99%
 • Împachetarea bandelor de test, absolut sigură.
 • Termen de valabilitate: 1 an.
 • Se păstrează la temperatura camerei.
 • Economic

În cazul achiziţionării unui set de bande de test de sarcină hCG Early Detection de 10 bucăţi, un test vă va costa doar 3,39 RON.

PONT!

Atenţie! Acest produs poate fi cumpărat şi în pachetul „Vreau un bebe!”

 

Bazele biologice |

BAZELE BIOLOGICE ALE UTILIZĂRII TESTELOR DE SARCINĂ

În viaţa unei femei, menstruaţia regulată devine, începând cu prima ovulaţie, un factor determinant al întregii vieţi, de la care nu se poate detaşa nici în gânduri, nici în fapte.

Ovarele sunt glande situate în partea superioara a cavităţii pelviene, organ pereche, de mărimea unei pruni, care eliberează ovulele în perioade regulate. O perioadă regulată are 28 de zile, adică 4 săptămâni. De multe ori, un ciclu prezintă abateri.

În primele două săptămâni pe peretele ovarului foliculul ovarian începe să crească treptat, până la mărimea unui bob de mezăre. În folicul ovarian se maturizează ovulul. La sfârşitul săptămânii a doua, foliculul erupe şi eliberează ovulul, care va înainta spre uter prin trompă şi ligamente. După aproximativ 48 de ore, ovulul ajunge în cavitatea uterină. Ovulul este apt pentru fecundare numai în acest timp, deci în cazul unui contact sexual, dacă ovulul întâlneşte un spermatozoid viu, el poate fi fertilizat.

În tot acest timp, foliculul rămas gol în ovar se transformă în corpus luteum (corp galben), cea care va produce hormonul numit progesteron. Cu ajutorul progesteronului căptuşeala uterului se modifică pentru a susţine o sarcină dacă ovulul este fecundat.

Ovulul fertilizat va ajunge prima dată în cavitatea uterului, unde pluteşte în aşa-numitul lichid embrional timp de 2-3 zile, vizavi de locul unde urmează să se implanteze. După acest timp se lipeşte de peretele uterului şi se implantează. După implantare ţesuturile primare ale embrionului, respectiv placenta încep producerea hormonului hCG (human Chorio-Gonadotropin). Hormonul hCG va fi prezent inclusiv în urină. Cantitatea lui se dublează în general la fiecare 36 de ore, deci prezintă o creştere semnificativă.

Pe lângă hormonul hCG, embrionul începe să producă şi alţi hormoni, care îngrădesc descompunerea corpului galben din ovar, astfel corpul galben rămâne în continuare capabil să susţină starea ideală a mucoasei uterine, iar embrionul poate să se dezvolte în continuare.

Dacă nu există embrion, corpul galben se descompune, mucoasa uterină mărită se dezlipeşte, astfel are loc sângerarea menstruală, şi totul va începe din nou.

Instrucţiuni de folosire |

Instrucţiuni de folosire

 1. Recoltaţi proba de urină într-un recipient curat şi uscat.
 2. Scoateţi testul din ambalajul de plastic.
 3. Introduceţi banda de test în urină, vertical, în direcţia indicată de săgeţi, timp de 10-15 secunde. Nu introduceţi mai adânc de semnul MAX!
 4. Scoateţi banda de test din mostra de urină, aşezaţi-o cu inscripţionările în sus pe un suport orizontal, şi începeţi măsurarea timpului.
 5. Odată ce testul începe să funcţioneze, veţi putea observa o colorare uşoară, pe timp ce urina trece prin zona Test (T) şi Control (C).
 6. Citiţi rezultatul peste 3 minute. Dacă concentraţia hCG este ridicată, liniuţa colorată poate apărea chiar după 1 minut. În cazul în care liniuţa colorată nu apare după 3 minute, aşteptaţi încă 1 minut. După 10 minute testul nu mai este interpretabil.

SUNTEŢI ÎNSĂRCINATĂ: Vor apare două liniuţe distincte, una în zona Control (C), alta în zona Test (T). Intensitatea celor două liniuţe poate să difere, acest aspect nu este relevant. Rezultatul pozitiv înseamnă o posibilă sarcină.

NU SUNTEŢI ÎNSĂRCINATĂ: Apare doar o singură liniuţă în zona Control (C). În zona Test (T) nu apare nimic. Rezultatul negativ înseamnă că probabil nu sunteţi însărcinată.

TEST INVALID: Dacă în zona Control (C) nu apare nici o liniuţă colorată, testul nu poate fi interpretat, chiar dacă în zona Test (T) apare o liniuţă. Proba trebuie efectuată din nou folosind un alt test.

Scopul testului |

Scopul testului

În capitolul „Bazele biologice ale folosirii microscopului de ovulaţie” am aflat despre faptul că ovulul fertilizat, odată cuibărit în peretele uterului, începe producerea hormonului hCG (human Chorio-Gonadotropin). Cantitatea hormonului hCG se dublează în organism în general la fiecare 36 de ore şi se găseşte inclusiv în urină. Astfel devine posibilă testarea sarcinii folosind mostra de urină.

Scopul testului de sarcină este deci să aflăm dacă hormonul hCG este prezent în urina noastră sau nu. Dacă acest hormon este prezent, deci rezultatul testului este unul pozitiv, înseamnă că sarcina este probabilă, deoarece hormpnul hCG este produs de către ovulul fecundat şi cuibărit în uter, mai precis de către ţesutul embrionului.

Dar când trebuie efectuat testul de sarcină?

Ovulul este pregătit pentru fecundare imediat după ce părăseşte ovarul. El va ajunge în uter peste 2-3 zile de la ovulaţie, timp în care poate fi fecundat. Cu cât ovulul este mai aproape de ovar, cu atât mai mari sunt şansele unei sarcini. În cazul în care ovulul este fecundat, el devine blastocist, mai apoi embrion, şi înoată încă timp de 2-3 zile în trompele uterine. După acest timp embrionul se lipeşte de peretele uterului. După implantare ţesutul embrionului începe producerea hormonului hCG, al cărui concentraţie se dublează în organismul uman la fiecare 36 de ore, iar după 3 zile poate fi deja identificat din urină cu ajutorul testului de sarcină Early Detection. Astfel, efectuarea unui test de sarcină este recomandat cel mai devreme la 9-10 zile de la fecundare. Este de recomandat ca după primul rezultat testul să fie repetat chiar zilnic sau cel târziu după câteva zile, pentru a afla un rezultat cât mai sigur.

Cu ajutorul acestei metode sarcina timpurie poate fi detectată deja cu 2-3 zile înainte de data preconizată a următoarei menstruaţii. Existenţa unei sarcini devine şi mai probabilă în cazul în care menstruaţia nu mai are loc, dar chiar şi în acest caz merită să repetăm testul, pentru un rezultat mai sigur.

Sensibilitatea testului

Concentraţia hormonului hCG produs de ţesuturile embrionale se măsoară în mIU/ml, care înseamnă milli International Unit / millilitru. International Unit, în româneşte unitate internaţională (în continuare: IU) este o unitate de măsură definită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (WHO), cu care se exprimă, de regulă, concentraţia anumitor mostre.

Bandele de test Early Detection, la fel ca şi testele de sarcină de rază medie, au o sensibilitate de 10 mIU/ml. Acest lucru înseamnă că testul de sarcină este capabil să detecteze 10 milli-unităţi de hCG într-un millilitru de urină. Este de ştiut faptul că cantitatea hCG-ului se dublează în organism la fiecare 36 de ore. La 3 zile după implantare, nivelul hCG este undeva între 17 şi 119 de unităţi, cantitate detectată cu uşurinţă de testul de sarcină cu o sensibilitate de 10 mIU/ml. Prezenţa hCG-ului în organism creşte cu rapiditate în următoarele zile.

Testele de sarcină comercializate în zilele noastre au o sensibilitate cuprinsă între 10-100 mIU/ml. Cu cât mai mică este concentraţia pe care o poate detecta un test anume, cu atât mai repede poate da rezultate sigure.

Fiabilitatea testului

După cum am putut observa, producerea hormonului hCG începe deja înainte de data preconizată a următoarei menstruaţii.  Cantitatea lui este infimă la început, dar se multiplică cu fiecare zi după implantarea embrionului. Putem afirma deci că rezultatul negativ al unui test efectuat prea devreme nu înseamnă neapărat lipsa sarcinii, la fel, nici rezultatul pozitiv al unui test efectuat prea devreme nu înseamnă neapărat existenţa sarcinii. Un rezultat negativ al testului înseamnă o probabilitate scăzută a sarcinii, iar un rezultat pozitiv înseamnă o probabilitate ridicată.

Probabilitatea poate fi crescută cu un test repetat peste câteva zile.

De ce vorbim despre probabilitate?


O sarcină indicată de testul de sarcină nu va avea drept rezultat un bebeluş viu de fiecare dată. Într-un procent de 10-20% din cazuri, ovulul fertilizat într-un mod defectuos sau greşit se opreşte din evoluţie şi moare. În acest caz, singurul aspect care poate fi observat este faptul că menstruaţia întârzie sau este mai puternică decât de obicei.  În asemenea cazuri, rezultatul pozitiv obţinut iniţial va rămâne pozitiv în continuare încă un timp (din cauza scăderii uşoare a nivelului hormonului), după care devine negativ.

Rezultate absolut precise pot fi obţinute doar cu ajutorul testelor de laborator, care măsoară nivelul hCG în sânge, respectiv cu ajutorul aparatului cu ultrasunete. Totuşi, examinarea sarcinii cu ultrasunete este posibilă doar cu 3 săptămâni după fertilizare, sacul embrionar din uter nefiind vizibil până la această dată.

De ce este utilă descoperirea timpurie?

„Probabilitatea” descoperită la timp – indiferent de rezultatul pozitiv sau negativ – îndeamnă la luarea unei decizii, la acţiune.

În cazul unui rezultat pozitiv – deci dacă ne dorim un bebeluş – putem decide chiar instantaneu privind schimbarea modului de viaţă, decizii care pot avea un efect benefic asupra evoluţiei embrionului şi păstrarea sarcinii (mod de viaţă mai sănătos, reducerea sau renunţarea completă la consumul de alcool, tutun şi cafea, etc.)

Speranţele pot fi crescute dacă rezultatul testului de sarcină este unul pozitiv, iar menstruaţia nu mai apare. În asemenea cazuri, probabilitatea unei sarcini este de 90%.

În cazul în care nu ne dorim conceperea unui copil, rezultatul negativ poate fi interpretat ca o informaţie timpurie şi liniştitoare, dar până la apariţia menstruaţiei poate fi indicat efectuarea unui nou test.

Este important de reţinut faptul că testul dă rezultat pozitiv inclusiv în cazul unei sarcini extrauterine. Dacă menstruaţia nu mai are loc, respectiv rezultatul testului de sarcină este în continuare pozitiv, dar totuşi simţiţi dureri abdominale puternice, se recomandă consultarea de urgenţă al unui medic specialist, care va examina starea sarcinii cu ajutorul ultrasunetelor.

Câte bucăţi să cumpăr? |

Câte bucăţi să cumpăr?

Astăzi, testele de sarcină se găsesc în gamă largă în farmacii, drogherii şi chiar supermarketuri. Există mai multe feluri de produse şi moduri de prezentare, de la bandele de test până la micile laboratoare personale. Preţurile acestor produse diferă şi ele la fel.

La alegerea produsului este de recomandat să ţinem cont de afirmaţia cu caracter general: „un test nu-i test”! Adică, pentru o siguranţă mai mare, merită să repetăm testul chiar de mai multe ori, indiferent dacă primul rezultat a fost unul negativ sau pozitiv. Organismul uman nu funcţionează la fel la fiecare, drept pentru care pot apărea situaţii în care un eventual embrion se cuibăreşte cu întârziere de o zi sau două în peretele uterului, astfel întârzie şi producerea hormonului hCG, deci şi testul de sarcină dă rezultate din ce în ce mai sigure odată cu trecerea timpului.

Din cele prezentate mai sus se poate trage concluzia: indiferent de scopul momentului, testul de sarcină efectuat în mod repetat va da rezultate mai fiabile în timp.

Pentru cei care îşi doresc conceperea unui copil, dar se confruntă cu probleme „pe drum”, cutia cu 25 bucăţi este cu siguranţă cea mai avantajoasă soluţie din punct de vedere economic.

Nu trebuie să vă faceţi griji din cauză că testele de sarcină neutilizate vor trebui aruncate, pentru că, păstrate în locuri uscate şi ferite de soare, ele îşi păstrează valabilitatea un an de zile. Siguranţa şi eficacitatea lor a fost dezvoltată şi testată în laboratoarele firmei americane Innovacon Inc.

Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

În cazul în care nu găsiţi răspunsul la întrebarea Dvs. mai jos, vă rugăm să ne contactaţi aici.

Cum funcţionează testul?

Testul de sarcină Early Detection detectează prezenţa hormonului hCG, hormon produs de organismul femeii însărcinate. Concentraţia acestui hormon creşte odată cu înaintarea sarcinii în timp.

Cum apar liniuţele?

O anumită parte a bandei de test, respectiv o parte a testului cu rază de acţiune medie, este tratată cu anticorpi speciali şi proteine, care intră în reacţie cu hormonul hCG din urină. Liniuţa din fereastra Control (C) trebuie să apară în mod obligatoriu, indiferent de rezultat. Astfel se verifică funcţionalitatea testului. În fereastra Test (T) va apare o liniuţă doar în cazul în care hormonul hCG este prezent în urină, deci testul este pozitiv.

Ce culori pot avea liniuţele?

Culoarea liniuţelor poate varia în funcţie de nivelul concentraţiei hormonului hCG, de la roz deschis până la violet închis. Din perspectiva interpretării testului culoarea liniuţei nu are nici o semnificaţie.

Cât timp rămâne vizibilă liniuţa înainte de a se schimba sau şterge?

Rezultatul pozitiv din care rezultă că sunteţi însărcinată, probabil va rămâne neschimbat, dar restul benzii poate să devină mai închis la culoare. În cazul unui rezultat negativ este posibil ca după 10 minute să apară şi în fereastra Test o liniuţă mai ştearsă la culoare. Liniuţa care apare după 10 minute nu înseamnă că sunteţi însărcinată. Nu uitaţi, rezultatul testului nu mai poate fi interpretat corect după 10 minute.

În ce măsură poate fi influenţat rezultatul testului prin consumul de alcool, medicamente, pilule anticoncepţionale?

Consumul de alcool nu influenţează rezultatul. De regulă, nici anticoncepţionalele, analgezicele, antibioticele, terapiile hormonale nu influenţează rezultatul testului. Totuşi, anumite medicamente sau injecţii care conţin hCG (de ex. Pregnul, Profasi, Pergonal, APL) pot avea efectul de rezultat fals.

În ce măsură poate influenţa rezultatul consumul de lichide?

Consumul excesiv de lichide poate dilua urina, astfel poate îngreuna detectarea hormonului hCG.

Poate fi efectuat testul cu ajutorul primei urine de dimineaţă?

Deoarece prima urină de dimineaţă conţine cea mai mare cantitate de hormoni hCG, aceasta e cea mai indicată pentru efectuarea testului. Totuşi, testul poate fi efectuat oricând în cursul zilei.

Cât de sigură este examinarea?

Au fost efectuate studii clinice comparative cu testul de sarcină Early Detection şi alte teste imunologice, existente în comerţ. Pentru comparaţie au fost folosite 70 de mostre de urină, din care 27 au fost pozitive iar 43 negative. Rezultatele au indicat o fiabilitate de peste 99%.

De unde pot afla dacă testul a funcţionat corect?

Liniuţa colorată care apare în fereastra Control (C) vă arată că testul a fost efectuat conform indicaţiilor şi a funcţionat corect.

Ce să fac dacă rezultatul indică o sarcină?

Acest lucru înseamnă că sunteţi probabil însărcinată, deoarece în urina Dvs. a fost detectat hormonul hCG. Consultaţi-vă medicul.

Ce să fac dacă rezultatul nu indică o sarcină?


Acest lucru înseamnă că în urina Dvs. nu poate fi detectat hormonul hCG, deci probabil că nu sunteţi însărcinată. Dacă menstruaţia nu apare nici cu o săptămână după data la care o aşteptaţi, repetaţi examinarea folosind un nou test. Dacă rezultatul este iarăşi unul negativ, şi menstruaţia întârzie în continuare, consultaţi-vă medicul.

Autentificare

Coşul Dvs. este golPreţuri de livrare>>

Pachetul START Preţ:
78,00 RON
Pachetul START
Detalii
Pachetul MIDI Preţ:
99,00 RON
Pachetul MIDI
Detalii
Pachetul MAXI Preţ:
159,00 RON
Pachetul MAXI
Detalii
Pachetul STANDARD Preţ:
62,00 RON
Pachetul STANDARD
Detalii